Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g299g167kcal25.4g14.9g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.2g0.2g6.7g0g
Sokeri 96g388kcal0g95.5g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 60g182kcal5.2g33.1g1.1g8.3g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)42g155kcal5.9g23g3.3g4.6g
Leivinjauhe 4.8g8.4kcal0.2g1.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 108g369kcal11g75.3g1.3g3.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6g54kcal0g0g6g0g
Mustikka metsä- 299g132kcal1.5g19.1g1.8g9.9g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g84g31kcal7.5g0g0g0g
Sokeri 18g73kcal0g17.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g3303kcal129.8g561.6g41.6g53.2g
Valittu annoskoko1080g1651kcal64.9g280.8g20.8g26.6g
Annoskoko puolitettuna540g826kcal32.5g140.4g10.4g13.3g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518