Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g175g838kcal9.3g111.7g40.1g1.7g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g50g229kcal0.2g0.2g25.4g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g249g1396kcal19.9g92.3g104.7g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g200g509kcal11.8g6.4g47.7g0g
Sokeri 64g258kcal0g63.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu120g151kcal13.2g0.4g10.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5g20kcal0g4.9g0g0g
Liivate 4g14kcal3.4g0g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g678kcal4g6g69.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g8187kcal123.6g571g597g3.4g
Valittu annoskoko1080g4093kcal61.8g285.5g298.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna540g2047kcal30.9g142.8g149.3g0.9g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664