Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 303g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 121g848kcal0.8g0g95.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 197g676kcal20.1g137.9g2.4g6.9g
Kananmuna kuoreton 200g285kcal25g0.6g20.5g0g
Sokeri 97g394kcal0g96.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.4g8.8kcal0.1g1.9g0.1g0g
Rypsiöljy 42g375kcal0g0g42.4g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 115g1013kcal0.7g0.5g114g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g7198kcal93.4g475.6g549.8g13.8g
Valittu annoskoko1080g3599kcal46.7g237.8g274.9g6.9g
Annoskoko puolitettuna540g1800kcal23.4g118.9g137.5g3.5g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632