Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 5917g2271kcal59.2g408.3g11.8g147.9g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g2959g8728kcal621.3g29.6g680.5g0g
Hunaja 207g684kcal1g167.3g0g0g
Oliiviöljy 385g3401kcal0g0g384.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g207g215kcal16.4g33.8g1.2g4.1g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g148g141kcal1.6g26.9g0g0g
Suola, annos 3g178g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g30882kcal1399g1331.8g2156.2g304g
Valittu annoskoko10000g15441kcal699.5g665.9g1078.1g152g
Annoskoko puolitettuna5000g7721kcal349.8g333g539.1g76g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=169821