Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Peruna, vanha, kuorittu 250g190kcal4.7g38.7g0.5g2.5g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Lanttu 25g7.2kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Sipuli 25g7.6kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)5.5g15kcal0.5g1g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2164g955kcal69g87g33.6g8g
Valittu annoskoko1082g478kcal34.5g43.5g16.8g4g
Annoskoko puolitettuna541g239kcal17.3g21.8g8.4g2g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462