Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 532g431kcal8.4g89.5g0.3g16g
Tomaattimurska (Euro shopper)156g47kcal1.6g6.3g0.6g0.3g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g78g94kcal2.7g2.8g7.8g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g63g16kcal0.8g3g0.1g1.1g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2165g1175kcal27g203.2g17.6g34.8g
Valittu annoskoko1083g588kcal13.5g101.6g8.8g17.4g
Annoskoko puolitettuna541g294kcal6.8g50.8g4.4g8.7g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600