Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 400g305kcal7.5g62g0.8g4g
Punasipuli, kuorittu, 100g55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.1g1.9g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 20g177kcal0g0g20g0g
Lenkki, kevyt sininen HK250g425kcal25g25g25g0.2g
Omena, ulkomainen, kuorittu 160g72kcal0.3g15.1g0.2g2.9g
Miniluumutomaatti, annos 250g125g25kcal0.8g4.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2170g2084kcal69.6g226g93.2g19.8g
Valittu annoskoko1085g1042kcal34.8g113g46.6g9.9g
Annoskoko puolitettuna543g521kcal17.4g56.5g23.3g5g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280