Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 39g12kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 562g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Timjami 6.7g19kcal0.6g1.8g0.5g2.5g
Purjosipuli 58g13kcal1.1g1.4g0.1g1.2g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 34g7.3kcal0.1g0.5g0g0g
Juuriselleri 40g13kcal0.5g1.8g0.1g1.2g
Tomaattisose tomaattipyree 32g24kcal1.4g4.1g0.1g0.3g
Puna-ahven savustettu 150g169kcal25.2g0g7.5g0g
Katkarapu 88g60kcal12.7g0g1g0g
Sinisimpukka vedessä 68g60kcal10.5g1.3g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2172g826kcal106.4g28.2g27.4g12.8g
Valittu annoskoko1086g413kcal53.2g14.1g13.7g6.4g
Annoskoko puolitettuna543g206kcal26.6g7.1g6.9g3.2g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203