Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g501g140kcal3g29.8g1g12.5g
Vesi, vesijohtovesi 501g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g5g12kcal0.3g2.1g0.3g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)50g43kcal0.5g1.8g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2176g410kcal8.8g70.8g9.8g26g
Valittu annoskoko1088g205kcal4.4g35.4g4.9g13g
Annoskoko puolitettuna544g102kcal2.2g17.7g2.5g6.5g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.3g0.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117864