Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g106g68kcal3.7g0.2g26.6g0g
Sinappi (teollinen)43g55kcal1.9g6g2.6g0g
Viinietikka 80g17kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 2.7g7.5kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Rypsiöljy 830g7340kcal0g0g830g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2176g15103kcal11.8g47.2g1718.6g1.4g
Valittu annoskoko1088g7551kcal5.9g23.6g859.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna544g3776kcal3g11.8g429.7g0.4g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804