Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)354g493kcal39.3g1.4g36.8g0g
Sokeri 68g274kcal0g67.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 72g249kcal7.4g50.7g0.9g2.5g
Perunajauho 1dl=70g81g270kcal0.1g66g0g0g
Leivinjauhe 6.4g11kcal0.3g2.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore16g4kcal0g1.4g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g483g773kcal34.8g77.3g33.8g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g8g23kcal0.1g4.5g0g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2176g4192kcal164g542.4g143g11.4g
Valittu annoskoko1088g2096kcal82g271.2g71.5g5.7g
Annoskoko puolitettuna544g1048kcal41g135.6g35.8g2.9g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179