Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 1012g3180kcal106.9g601.1g22.3g55.7g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g1656g4802kcal165.6g943.9g38.1g331.2g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g101g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 92g814kcal0g0g92g0g
Vesi, vesijohtovesi 1840g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 2760g2882kcal619.3g0g41.4g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g2024g6335kcal384.5g101.2g506g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g28g95kcal2.8g21g0.7g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)460g368kcal6.9g87.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g36952kcal2572g3509.2g1401g773.8g
Valittu annoskoko10000g18476kcal1286g1754.6g700.5g386.9g
Annoskoko puolitettuna5000g9238kcal643g877.3g350.3g193.5g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135