Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)3254g4527kcal361.2g13g338.5g0g
Sokeri 621g2522kcal0g620.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 666g2284kcal67.8g466g8g23.3g
Perunajauho 1dl=70g740g2478kcal0.7g606.5g0g0g
Leivinjauhe 59g104kcal3.1g22.4g0g0.3g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore148g37kcal0g13.3g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g4438g7101kcal319.5g710.1g310.7g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g74g214kcal0.9g41.4g0g29.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g38532kcal1506.4g4986.8g1314.4g106.6g
Valittu annoskoko10000g19266kcal753.2g2493.4g657.2g53.3g
Annoskoko puolitettuna5000g9633kcal376.6g1246.7g328.6g26.7g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179