Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu10g13kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.1g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos26g89kcal0.7g21.2g0.1g0g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g13g90kcal0.1g0.1g10g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 17g14kcal0.5g0.7g1g0g
Kananmuna kuoreton 4.6g6.5kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana218g638kcal6g96.4g25g0g
Valittu annoskoko109g319kcal3g48.2g12.5g0g
Annoskoko puolitettuna55g159kcal1.5g24.1g6.3g0g
Arvot/100g100g292kcal2.7g44.1g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813