Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g2.9g10kcal0.1g2.4g0g0.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g2.5g8.4kcal0g2.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.7g6.2kcal0.3g0.2g0.4g0.5g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA17g27kcal1.2g2.7g1.2g0g
Pandan tumma suklaa 150 g13g67kcal0.6g6.5g4g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl33g120kcal0.7g0.9g12.7g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g4.2g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana218g669kcal10.4g64g40.4g1.2g
Valittu annoskoko109g334kcal5.2g32g20.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna55g167kcal2.6g16g10.1g0.3g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.4g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905