Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g60g200kcal7.2g39.5g1.4g4.9g
Grahamjauho 3.7g12kcal0.4g2.2g0.1g0.4g
Siirappi 2.7g8kcal0g2g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.7g8.6kcal0.8g0.2g0.5g0.8g
Seesaminsiemen, kuorineen 2.1g14kcal0.6g0.1g1.2g0.3g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.3g2.5kcal0.4g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana218g521kcal18.8g88g9.8g13.2g
Valittu annoskoko109g261kcal9.4g44g4.9g6.6g
Annoskoko puolitettuna55g130kcal4.7g22g2.5g3.3g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.3g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010