Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 11g15kcal1.3g0g1.1g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl12g10kcal0.2g0.5g0.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 12g33kcal0.2g0.4g3.3g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio14g40kcal4.7g0g2.3g0g
Grahamjauho 4.3g14kcal0.5g2.6g0.1g0.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl12g40kcal1.6g7.5g0.4g0.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7.8g56kcal0.1g0g6.3g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g24g21kcal3.8g0.3g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana219g462kcal25g23.6g29.8g2.4g
Valittu annoskoko109g231kcal12.5g11.8g14.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna55g116kcal6.3g5.9g7.5g0.6g
Arvot/100g100g211kcal11.4g10.8g13.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82490