Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3g2.2kcal0.4g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.9g2.9kcal0g0.7g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)24g77kcal3.3g13.9g0.8g3g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g48g168kcal6.1g33.4g1g1.6g
Voi, 1 tl, 5 g3g22kcal0g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana219g544kcal19.6g96g8.4g9.6g
Valittu annoskoko110g272kcal9.8g48g4.2g4.8g
Annoskoko puolitettuna55g136kcal4.9g24g2.1g2.4g
Arvot/100g100g248kcal8.9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577