Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3g9kcal0g2.2g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 33g101kcal2.9g18.4g0.6g4.6g
Vehnäjauho puolikarkea 20g67kcal2g13.7g0.2g0.7g
Auringonkukansiemen 7.5g45kcal1.7g0.9g3.7g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana219g444kcal13.4g70.6g9g11.6g
Valittu annoskoko110g222kcal6.7g35.3g4.5g5.8g
Annoskoko puolitettuna55g111kcal3.4g17.7g2.3g2.9g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.1g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525