Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow15g82kcal0.1g0.1g9g0g
Kananmuna kuoreton 8.2g12kcal1g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 30g11kcal0g2.1g0g0.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Omenasose makeuttamaton 6.7g5.1kcal0g1.1g0g0.1g
Margariini, 60%, Rainbow7.5g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Ruishiutale 14g40kcal1.2g7g0.3g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana219g592kcal7.8g68.4g29.6g6.2g
Valittu annoskoko109g296kcal3.9g34.2g14.8g3.1g
Annoskoko puolitettuna55g148kcal2g17.1g7.4g1.6g
Arvot/100g100g271kcal3.6g31.3g13.5g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324