Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu100g126kcal11g0.3g9g0g
Sokeri 212g859kcal0g211.5g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos262g889kcal6.5g211.8g1.3g0g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g125g897kcal1.2g1.2g99.6g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 166g143kcal5.1g7.3g10g0g
Kananmuna kuoreton 46g65kcal5.7g0.1g4.7g0g
Sokeri 35g142kcal0g34.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.3g12kcal0.1g2.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2180g6373kcal60g965.2g249.4g0g
Valittu annoskoko1090g3187kcal30g482.6g124.7g0g
Annoskoko puolitettuna545g1593kcal15g241.3g62.4g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813