Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 184g262kcal23g0.6g18.8g0g
Sokeri 107g434kcal0g106.8g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g29g102kcal1g23.7g0.3g0.9g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g25g84kcal0g20.5g0g0.4g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 17g62kcal3.1g1.8g3.6g5.1g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA167g267kcal12.2g26.7g11.7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g125g669kcal6.1g65.1g40.1g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl334g1203kcal6.7g9g127g0g
Sokeri 50g203kcal0g50.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g42g17kcal0g4.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2180g6687kcal104.2g636.8g403g12.8g
Valittu annoskoko1090g3343kcal52.1g318.4g201.5g6.4g
Annoskoko puolitettuna545g1672kcal26.1g159.2g100.8g3.2g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905