Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 125g378kcal22.4g60.6g1.2g13.4g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g117g110kcal20.8g0.1g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2184g1031kcal88.4g132g8.6g30.8g
Valittu annoskoko1092g515kcal44.2g66g4.3g15.4g
Annoskoko puolitettuna546g258kcal22.1g33g2.2g7.7g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373