Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g20g11kcal0.6g1.3g0.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi4.4g12kcal0.4g0.3g1g0g
Kukkakaali 397g95kcal7.2g8.7g1.2g9.1g
Palvikinkku HK 3%70g70kcal12.6g0.4g2.1g0g
Vesi601g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2184g378kcal41.6g21.4g9.4g18.2g
Valittu annoskoko1092g189kcal20.8g10.7g4.7g9.1g
Annoskoko puolitettuna546g94kcal10.4g5.4g2.4g4.6g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830