Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g371g175kcal11.5g14.9g7.4g0g
Siirappi 156g470kcal0.2g115.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 61g186kcal5.4g34g1.2g8.5g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g72g254kcal9.8g47.5g2.1g4g
Vehnäjauho puolikarkea 241g828kcal24.6g169g2.9g8.4g
Hiiva, 50g37g23kcal4.9g0.4g0.1g0g
Suola, annos 3g7.4g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)89g338kcal10.4g68.6g2g12.7g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)56g142kcal9.2g19g3.4g16.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2184g4832kcal152g938g38.2g100.6g
Valittu annoskoko1092g2416kcal76g469g19.1g50.3g
Annoskoko puolitettuna546g1208kcal38g234.5g9.6g25.2g
Arvot/100g100g221kcal7g43g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183