Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g183g101kcal5.7g11.7g3.7g0g
Lihaliemikuutio Maggi40g113kcal3.6g2.8g9.3g0g
Kukkakaali 3632g874kcal65.7g79.9g10.9g83.5g
Palvikinkku HK 3%642g642kcal115.6g3.2g19.3g0g
Vesi5503g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g3459kcal381.2g195.2g86.4g167g
Valittu annoskoko10000g1730kcal190.6g97.6g43.2g83.5g
Annoskoko puolitettuna5000g865kcal95.3g48.8g21.6g41.8g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830