Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g120g722kcal25.3g7.9g65g0g
Sokeri 120g488kcal0g120.2g0g0g
Voisarvi croissant 120g437kcal9.6g47.7g22.4g2.6g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 13g38kcal2.1g0g3.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g413kcal12.3g84.2g1.4g4.2g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.3g10kcal0.4g2g0.2g0.9g
Raparperi 401g135kcal2.8g22.1g0.4g5.6g
Sokeri 43g176kcal0g43.4g0g0g
Fariinisokeri70g285kcal0g70.1g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2192g5545kcal115g801g193g26.6g
Valittu annoskoko1096g2772kcal57.5g400.5g96.5g13.3g
Annoskoko puolitettuna548g1386kcal28.8g200.3g48.3g6.7g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759