Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa1168g7066kcal100.4g221.9g636.5g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g1460g8394kcal93.4g510.9g664.2g135.8g
Voi 2920g21180kcal34.7g11.7g2373.7g0g
Kananmuna kuoreton 4015g5727kcal501.8g12g411.5g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g292g1752kcal61.3g19.3g157.7g0g
Hermesetas -neste146g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g88237kcal1583.2g1551.6g8487.2g271.6g
Valittu annoskoko10000g44118kcal791.6g775.8g4243.6g135.8g
Annoskoko puolitettuna5000g22059kcal395.8g387.9g2121.8g67.9g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787