Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g599g144kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Kurkku, tuore180g18kcal1.1g3g0.2g1.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Paprika, punainen30g7.7kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Sokeri51g207kcal0g50.9g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g60g12kcal0g3.9g0g0g
Siirappi, tumma4.2g13kcal0g3.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 54g477kcal0g0g53.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2196g1790kcal18.8g171.2g111g31g
Valittu annoskoko1098g895kcal9.4g85.6g55.5g15.5g
Annoskoko puolitettuna549g448kcal4.7g42.8g27.8g7.8g
Arvot/100g100g82kcal0.9g7.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94633