Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp233g1036kcal18.2g102.4g62.2g9.5g
Kohupiim (Tere)233g184kcal37.3g8.1g0.2g0g
Hapukoor (Tere)18g21kcal0.5g0.8g1.7g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g70g97kcal8.7g0.2g6.8g0g
Maissitärkkelys 11g37kcal0g9g0.1g0g
Sokeri 12g47kcal0g11.6g0g0g
Kermavaahto, valio58g175kcal1.5g3.5g16.9g0g
Mustikka, Pakkasmarja437g145kcal2.2g27.9g2.6g14.4g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton26g5.5kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2198g3506kcal137.4g330g181g47.8g
Valittu annoskoko1099g1753kcal68.7g165g90.5g23.9g
Annoskoko puolitettuna550g877kcal34.4g82.5g45.3g12g
Arvot/100g100g160kcal6.3g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709