Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 128g520kcal0g127.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g336kcal10g68.6g1.2g3.4g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%200g120kcal6.4g14.2g4g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Korppujauho 75g275kcal7.9g56.2g0.8g4g
Manteli 70g431kcal16.8g4.6g37.8g5g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Kardemumma, annos 2g4g12kcal0.4g2.7g0.3g1.1g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen200g360kcal0.8g86g0.4g4.6g
Sokerivesikuorrutus 90g308kcal0g75.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2198g5418kcal140.6g888.8g134.2g36.4g
Valittu annoskoko1099g2709kcal70.3g444.4g67.1g18.2g
Annoskoko puolitettuna550g1355kcal35.2g222.2g33.6g9.1g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663