Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Pekoni rasvainen 0.5g1.8kcal0.1g0g0.2g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Hirvenliha 2.2g2.5kcal0.5g0g0.1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 2.6g1.1kcal0g0.1g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 0.9g3.7kcal0g0g0.4g0g
Lihaliemi laimennettu 1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g23kcal1.2g0.8g1.6g0g
Valittu annoskoko11g12kcal0.6g0.4g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna6g6kcal0.3g0.2g0.4g0g
Arvot/100g100g105kcal5.4g3.6g7.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565