Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g0.1g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g4.1g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Palsternakka 1.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli 1g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana 2.7g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Lanttu 1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g16kcal0.2g2.2g0.6g0.4g
Valittu annoskoko11g8kcal0.1g1.1g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g4kcal0.1g0.6g0.2g0.1g
Arvot/100g100g73kcal0.9g9.9g2.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=66912