Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g5.6g3.3kcal0.1g0.7g0g0.1g
Voi 0.8g6.1kcal0g0g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.8g2.8kcal0g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g34kcal0.6g3.2g2g0.2g
Valittu annoskoko11g17kcal0.3g1.6g1g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g9kcal0.2g0.8g0.5g0.1g
Arvot/100g100g150kcal2.7g14.2g8.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258