Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4.9g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g0g0kcal0g0g0g0g
Palsternakka 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Kiinankaali 0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2g1.2kcal0g0.3g0g0g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g1.7g3.8kcal0.2g0g0.3g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%0.5g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g13kcal0.4g0.8g0.6g0g
Valittu annoskoko11g6kcal0.2g0.4g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna6g3kcal0.1g0.2g0.2g0g
Arvot/100g100g56kcal1.8g3.5g2.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501