Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 2.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Lehtikaali 0.7g0.3kcal0g0g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Vesi4.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g7kcal0g0.6g0.4g0g
Valittu annoskoko12g3kcal0g0.3g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna6g2kcal0g0.2g0.1g0g
Arvot/100g100g30kcal0g2.6g1.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612