Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g2.6g2.8kcal0.6g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaatti paseerattu(Pomi)7g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g13kcal1.4g0.8g0.4g0g
Valittu annoskoko12g7kcal0.7g0.4g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna6g3kcal0.4g0.2g0.1g0g
Arvot/100g100g58kcal6g3.4g1.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=10232