Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)3.1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Tuore hiiva0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g3.1g11kcal0.4g1.8g0.2g0.3g
Juokseva hunaja 250g0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g4.4g15kcal0.5g3.1g0.1g0.1g
Voi 0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g62kcal2g10.6g1.2g0.8g
Valittu annoskoko12g31kcal1g5.3g0.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna6g16kcal0.5g2.7g0.3g0.2g
Arvot/100g100g269kcal8.7g46.1g5.2g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440