Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Hiiva 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.1g4.3kcal0g1.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.8g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.6g8.9kcal0.3g1.8g0g0.1g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g0.4g2.7kcal0g0g0.3g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)1.5g2.8kcal0g0.7g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki2.5g1.4kcal0.2g0.1g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1g0.6kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g45kcal1.2g7.6g0.8g0.2g
Valittu annoskoko12g23kcal0.6g3.8g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g11kcal0.3g1.9g0.2g0.1g
Arvot/100g100g195kcal5.2g32.8g3.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817