Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1.4g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.2g1.4kcal0.1g0g0.5g0g
Voi 6.9g50kcal0.1g0g5.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g103kcal0.4g0g12.2g0g
Valittu annoskoko12g52kcal0.2g0g6.1g0g
Annoskoko puolitettuna6g26kcal0.1g0g3.1g0g
Arvot/100g100g441kcal1.7g0g52.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164