Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 2g5.9kcal0.4g0.9g0g0.2g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g1.6g4.2kcal0.3g0g0.4g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g21kcal1.4g1.8g0.8g0.4g
Valittu annoskoko12g11kcal0.7g0.9g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g5kcal0.4g0.5g0.2g0.1g
Arvot/100g100g89kcal5.9g7.6g3.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371