Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3030 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1.3g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Maizena maissitärkkelys0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vadelma 2.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g2.1g2.6kcal0.1g0.4g0.1g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki2.9g1.6kcal0.2g0.1g0g0g
Vispikerma Flora 20%2g4.3kcal0.1g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g32kcal1.2g3.4g1.2g0.2g
Valittu annoskoko12g16kcal0.6g1.7g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g8kcal0.3g0.9g0.3g0.1g
Arvot/100g100g134kcal5.1g14.4g5.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276618