Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl4.7g27kcal1g0.2g2.4g0.5g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g9g56kcal2g0.6g5.1g0g
Hermesetas, annos 5g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g38g16kcal3.7g0.2g0g0g
Voi 28g205kcal0.3g0.1g22.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 9g31kcal0.2g0.3g3.3g0g
Kahvi mustana 100ml19g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana220g672kcal14.6g3g67.4g1g
Valittu annoskoko110g336kcal7.3g1.5g33.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna55g168kcal3.7g0.8g16.9g0.3g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.4g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376