Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g0.9g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Porkkana 42g14kcal0.3g2.3g0.1g1.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)42g13kcal0.4g1.7g0.2g0.1g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 13g43kcal3.3g6.1g0.3g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana221g168kcal8.6g21.6g3.8g5.2g
Valittu annoskoko110g84kcal4.3g10.8g1.9g2.6g
Annoskoko puolitettuna55g42kcal2.2g5.4g1g1.3g
Arvot/100g100g76kcal3.9g9.8g1.7g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970