Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali40g8.3kcal0.5g1.3g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.2kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sipuli (käsittelemätön)11g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g31g53kcal6.3g0g3.1g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen1.6g6.3kcal0.1g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana221g148kcal14.2g5g7.6g2.6g
Valittu annoskoko111g74kcal7.1g2.5g3.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna55g37kcal3.6g1.3g1.9g0.7g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241