Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 166g237kcal20.7g0.5g17g0g
Sokeri 214g868kcal0g213.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 196g673kcal20g137.3g2.4g6.9g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Taloussuklaa, Fazer151g777kcal5.9g84.5g45.3g8g
Voi 151g1095kcal1.8g0.6g122.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 101g332kcal2g3g35.2g0g
Voi 60% rasvaa 20g110kcal0.2g0.1g12.3g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen101g181kcal0.4g43.3g0.2g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2208g8561kcal102.6g969.4g470.2g34.4g
Valittu annoskoko1104g4281kcal51.3g484.7g235.1g17.2g
Annoskoko puolitettuna552g2140kcal25.7g242.4g117.6g8.6g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814