Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi476g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g48g29kcal6.2g0.5g0.2g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen38g109kcal11.4g0.8g6.5g11.6g
Forest honey (Marlene), annos 5g19g54kcal0.1g13.3g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g19g102kcal3.2g7g7g5.3g
Rypsiöljy rainbow48g428kcal0g0g47.6g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g400g1319kcal48g263.8g9.6g32.8g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g48g124kcal14.3g1g7.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2208g4329kcal166.4g572.8g156g99.4g
Valittu annoskoko1104g2164kcal83.2g286.4g78g49.7g
Annoskoko puolitettuna552g1082kcal41.6g143.2g39g24.9g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421