Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa129g780kcal11.1g24.5g70.3g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g161g927kcal10.3g56.4g73.3g15g
Voi 322g2338kcal3.8g1.3g262.1g0g
Kananmuna kuoreton 443g632kcal55.4g1.3g45.4g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g32g193kcal6.8g2.1g17.4g0g
Hermesetas -neste16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2208g9741kcal174.8g171.2g937g30g
Valittu annoskoko1104g4871kcal87.4g85.6g468.5g15g
Annoskoko puolitettuna552g2435kcal43.7g42.8g234.3g7.5g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787