Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g9g24kcal0.9g0.9g1.8g0.1g
Porkkana 417g136kcal2.6g23.2g0.8g10.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)417g125kcal4.2g16.7g1.7g0.8g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 134g425kcal32.5g61g2.5g11.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2210g1683kcal83.4g214.8g36.6g50.8g
Valittu annoskoko1105g842kcal41.7g107.4g18.3g25.4g
Annoskoko puolitettuna553g421kcal20.9g53.7g9.2g12.7g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970