Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)219g1575kcal0g0g175g0g
Sokeri 187g760kcal0g187.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 11g39kcal1.9g1.2g2.3g3.2g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 228g781kcal23.2g159.2g2.7g8g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g219g674kcal9.6g159.7g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 53g18kcal1.6g2.6g0.1g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 123g52kcal12g0.5g0.1g0g
Sokeri 42g171kcal0g42g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2212g8254kcal98.4g1131.6g360.4g22.6g
Valittu annoskoko1106g4127kcal49.2g565.8g180.2g11.3g
Annoskoko puolitettuna553g2064kcal24.6g282.9g90.1g5.7g
Arvot/100g100g373kcal4.4g51.2g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060